Menu Sluiten

Duurzame woonaccessoires: hergebruik op zijn mooist

detail van het gerecyclede vilt

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Hergebruik is op z’n mooist wanneer het materiaal in zijn nieuwe vorm verrast en betovert! Als je oogjes gaan glimmen door wat ze zien, terwijl je wéét dat er een prachtig verhaal achter zit, een mooie geschiedenis. Lekker zonder schuldgevoel shoppen, omdat je tegelijkertijd de wereld een beetje leuker maakt.
Met dat idee ontstonden deze onderzetters, want dit vilt is gemaakt van oude kleding. Alleen, niet zomaar kleding! Je las al eerder dat deze vezels bomvol magie, rijkdom en superkracht zitten. Want echt hoor: hergebruik met een vleugje magie, dat brengt duurzame woonaccessoires op zijn mooist! Lees je mee hoe deze beauty’s tot stand komen in dit blog?

duurzame woonaccessoires hergebruik vilt

Daar zit muziek in!

Al heel lang zat er een plectrum-vorm in mijn hoofd. Mijn man speelt namelijk gitaar, en ik hou van die vorm van een plectrum. Stoer en vriendelijk tegelijk: prachtig vind ik dat. Maar omdat deze vorm met alle krommingen zo lastig symmetrisch te snijden is, was ik niet tevreden over het resultaat van mijn zelf-gesneden ontwerp. Dus toen ik mezelf onlangs zo’n mooie handstans gunde, voelde ik dat het eindelijk tijd was om dit idee realiteit te laten worden!

Ik heb er gelijk een snijmal van laten maken zoals je ziet, en ik ben er zo ontzettend blij mee! Dankzij de handstans kan ik niet alleen makkelijker jullie bestellingen maken, het is ook een mooi moment om meer ontwerpen toe te voegen aan de shop. En dit plectrum design valt mooi samen met mijn aanschaf van dat prachtige vilt van hergebruikte vezels.

Wat vind jij van dit nieuwe ontwerp?

Duurzame woonaccessoires: hergebruik is sprookjesachtig mooi

Van al die mooie gerecyclede viltsoorten koos ik drie kleuren. Eentje gemaakt van sprookjes, eentje met superkracht en eentje vol rijkdom (dat las je al eerder op mijn blog).

Dit vilt is wat dunner dan het vilt-met-deels-gerecyclede-vezels waar ik al mee werk, het voelt en buigt ook anders. Ik moest het materiaal dus eerst goed leren kennen en dat is altijd een superleuke ontdekkingstocht! Het betekende ook dat ik niet helemaal tevreden was met een onderzetter gemaakt van een enkel laagje van dit vilt.
Na een aantal experimenten met dit hergebruikte katoen, koos ik voor een combinatie met natuurlijk, duurzaam kurk. Door dit extra laagje toe te voegen krijgt de onderzetter meer stevigheid, beschermt het je tafelblad beter, en tegelijkertijd voegt het karakter toe. Ik ben er zelf helemaal verliefd op! En jij?

Je vindt deze lichtblauwe onderzetter al als pre-order in de webshop. Deze week zullen er steeds meer mooie onderzetters bij komen!

De omgekeerde wereld

Nog even een kleine toevoeging, hoor. Want het is best vreemd, dat producten die je de halve wereld over laat vliegen goedkoper zijn dan dat wat je buurvrouw maakt. En hoe raar is het dat het winnen van nieuwe grondstoffen goedkoper is dan hergebruik van grondstoffen die al een leven achter zich hebben?
Uiteindelijk droom ik van de omgekeerde wereld waarin hergebruik juist de standaard is. En ik hoop dat jij deze nieuwe serie producten ook een mooie, aanvullende stap in die richting vindt.

detail twee lagen van deze handgemaakte onderzetter

In deze omgekeerde wereld vind ik het extra belangrijk dat duurzame woonaccessoires (hergebruik of recycling, eerlijke en lokale materialen) simpelweg mooi zijn. Zo shop jij als vanzelfsprekend duurzame woonaccessoires: hergebruik is dan gewoon de slimste keuze! 🙂

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.