Menu Sluiten

Houtmoed staat voor positiviteit en creativiteit! Sinds 2009 vind je hier de fijnste woonaccessoires van eerlijke, mooie materialen. Stijlvolle ontwerpen waar je jouw eigen unieke touch aan kunt geven. Houtmoed bedenkt de leukste items om zelf te maken: jouw unieke, vrolijke woonaccessoires!
En Houtmoed ken je natuurlijk ook van die leuke kaarten om in te lijsten. Of op te sturen, zodat je de mensen waar je om geeft even kunt laten weten dat je aan ze denkt.
Houtmoed houdt van het leven. En dat zie je! Ik zoek de mooiste (en eerlijke) materialen voor je uit, jij zorgt voor de finishing touch. Doe je mee?

Houtmoed, wie is dat?

Ik ben Maaike, industrieel productontwerper, meubelmaker en stiekem ook een wereldverbeteraar. Ik ben verknocht aan natuurlijke materialen!
Iets ontwerpen, creëren en lekker doe-het-zelven vind ik helemaal geweldig ~ net als tekenen & schrijven. Deze liefde deel ik graag met jou! Dat doe ik het allerliefst via eerlijke, duurzame materialen.
De combinatie van technische kennis, ambachtelijk werken en good old fröbelwerk brengt mij op de beste ideeën. Het zorgt ook voor unieke designs die je nergens anders kunt vinden. Zoals Vaas H3, of de prachtige bijzettafels.

Ik geloof dat iedereen creatief is en inspireer anderen graag om dit in zichzelf te ontdekken! Met de ‘fool-proof’ pakketten om zelf te creëren, mocht ik tot nu toe vele klanten blij maken met de ontdekking dat ze tòch handiger waren dan ze dachten. Dat vind ik het leukste dat er is!

Maaike, het gezicht achter Houtmoed. Industrieel ontwerper, meubelmaker en wereldverbeteraar.

Houtmoed mag

Duurzaam, recycle, upcycle: ik ben er gek op! Tegenwoordig is duurzaamheid een gangbaar begrip. Maar eerlijk is eerlijk: veel producten zouden duurzamer moeten èn kunnen zijn. Ik vind duurzaamheid geen hol onderwerp. Sterker nog: het is de basis van alles wat Houtmoed doet. Producten moeten niet alleen milieuvriendelijk zijn, ze moeten ook lekker lang mee gaan!

Met de unieke woonaccessoires van Houtmoed creëer jij voor jezelf een vrolijk en stijlvol thuis, terwijl je per ongeluk de wereld een beetje beter maakt.

Zo zijn alle papieren producten van Houtmoed gemaakt van gerecycled en chloorvrij papier. Bijvoorbeeld die super leuke kaarten!
Het hout dat ik gebruik, is lokaal en fsc gekeurd. En zodra het kan kies ik voor hergebruik van materialen.
Ik geef papier, hout en textiel graag een tweede leven! De klemborden bijvoorbeeld: zij kunnen na een dienstbaar leven onderin een lade, nu eindelijk stralen in de spotlights! En het ontwerp van die vrolijke PapierKan snijd ik uit gerecycled papier.

Wil je nog meer weten over mij of over Houtmoed? Dan ben je van harte welkom om me te volgen, bijvoorbeeld op Facebook, Instagram of Pinterest! Zie ik je daar?
Of meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post! Krijg je gelijk zo’n leuke printable van me in je mailbox. Gratis en voor niks!