Menu Sluiten

Privacyverklaring

Welkom op de privacyverklaring-pagina! In het kort: Houtmoed vindt jouw privacy belangrijk. En gaat dus superzorgvuldig om met jouw gegevens. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het verwerken van je bestelling. Maar ook om jou te informeren over de voortgang en verzending van je pakket. O ja, je krijgt misschien ook nog eens een kerstkaartje van me. šŸ˜‰

Je ontvangt de tweewekelijkse nieuwsbrief alleen wanneer je jezelfĀ als VIP aanmeldt, anders niet. Daarvoor hoef je enkel je (voor)naam en je mailadres in te vullen. De rest is ook leuk, maar niet noodzakelijk.
Het is bijvoorbeeld fijn wanneer je je geboortedatum achterlaat, voor een kleine verjaardagsverrassing. Maar je bent het nooit verplicht. En je kunt je altijd weer uitschrijven.
Ik gebruik daarnaast cookies om de site te verbeteren, maar heb google gevraagd de IP-adressen te anonimiseren.

Dat is het in een notendop! 

Dan volgt hier de officiĆ«le, uitgebreide tekst. Houd je niet van saaie teksten? Even doorbijten dan. Hieronder leg ik namelijk in juridische tekst uit dat ik jouw behoud van privacy erg belangrijk vind! Ik raad je toch aan deze tekst te lezen, ik ben tenslotte niet voor niks verplicht het op mijn site te zetten en ik heb er veel tijd en moeite in gestoken šŸ˜‰

Here we go!


Houtmoed 
Houtmoed, gevestigd aan 
(geen bezoekadres)
Eemnesserweg 183
1223GE Hilversum,
is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
www.houtmoed.nl 

(geen bezoekadres)
Eemnesserweg 183
1223GE Hilversum
+31647084499

Maaike van Assema is de Functionaris Gegevensbescherming van Houtmoed. Zij is te bereiken via maaike [@] houtmoed.nl
(Maaike is trouwens ook de directeur, de koffiejuf en de R&D-afdeling. Dat krijg je met een eenmanszaak).

Persoonsgegevens die Houtmoed verwerkt

Houtmoed verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij (wanneer jij ze verstrekt) verwerken:

– Voor- en achternaam
– Geboortedatum
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– IP-adres
– Betaalgegevens
– Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
– Gegevens over jouw activiteiten op onze website
– Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken 

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info [@] houtmoed.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken 

Houtmoed verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het afhandelen van jouw bestelling en betaling
– Verzenden van onze nieuwsbrief
– Verzenden van een kerstkaartje en/of verjaardagsmail
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
– Om goederen en diensten bij je af te leveren
– Houtmoed analyseert (op basis van geanonimiseerde gegevens) het gedrag van bezoekers op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op de voorkeuren van de klant.

Houtmoed verwerkt geen bijzondere of gevoelige persoonsgegevens.

Geautomatiseerde besluitvorming 

Houtmoed neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.
Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Houtmoed) tussen zit. Houtmoed gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:

– Hosting van TransIP voor het in de lucht houden van de website

– Software van wordpress/woocommerce voor vormgeving van de site en automatische verwerking van jouw bestelling

– Software van mollie.com en Paypal, voor geautomatiseerde verwerking van jouw betalingen

– Mailchimp voor geautomatiseerde verzending van nieuwsbrieven (alleen wanneer je er voor kiest VIP te zijn)

– Koppeling met Sendcloud voor verzendetiketten van bestellingen, eventuele retouren

Hoe lang Houtmoed jouw persoonsgegevens bewaart

Houtmoed bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieƫn) van persoonsgegevens:
(Categorie) persoonsgegevens > Bewaartermijn > Reden
Bestelgegevens > 7 jaar > Belastingdienst
Besteldata > 2 jaar > verzenden, garantie, kerstkaartje, verjaardagsverrassing
Personalia > zolang jij VIP wilt blijven > voor VIP mails & kado’s

Overige gegevens worden alleen aan VIP’s gevraagd, deze zijn niet verplicht en kun je ieder moment zelf aanpassen, of uitschrijven.

Delen van persoonsgegevens met derden 

Houtmoed deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting (bijvoorbeeld voor het verzenden van je bestelling via PostNL, of bij controle door de belastingdienst).

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in opdracht van Houtmoed, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Houtmoed blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken 

Houtmoed gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Houtmoed gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren.

Wij plaatsen bijvoorbeeld cookies voor google analytics, die jouw surfgedrag op de website van Houtmoed geanonimiseerd bijhouden. Zo weet ik welke pagina’s veelbezocht worden, maar niet door wie.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geĆÆnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/ 

Op deze website worden de volgende cookies geplaatst voor derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven.
Hieronder een overzicht:

Cookie: Google Analytics
Naam: _utma
Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
Bewaartermijn: 14 maanden

Cookie: Mailchimp
Naam: api-key
Functie: koppelen van jouw VIP aanmelding met de nieuwsbrief
Bewaartermijn: tot maximaal 1 jaar na opzegging

Cookie: Sendcloud
Naam: api-key
Functie: koppelen van jouw VIP aanmelding met de nieuwsbrief
Bewaartermijn: tot maximaal 1 jaar na opzegging

Cookie: Facebook
Naam: Facebook Pixel
Functie: koppeling van webshopproducten met sociale media kanalen
Bewaartermijn: 14 maanden

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen 

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Dit kun je zelf doen via de persoonlijke instellingen van jouw account. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons bedrijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Wil je gebruik maken van je recht op bezwaar en/of recht op gegevensoverdraagbaarheid of heb je andere vragen/opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info [@] houtmoed.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Wel zo handig šŸ˜‰
Houtmoed zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek reageren.

Op onderstaande pagina lees je hoe je kunt instellen hoe Facebook je gegevens gebruikt om je advertenties te tonen en hoe je je kunt afmelden voor de weergave van op online interesse gebaseerde advertenties van Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/. Het privacy beleid van Facebook vind je hier: https://www.facebook.com/about/privacy/

Houtmoed wil je er daarnaast op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons 

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen 

Zoals gezegd: Houtmoed vindt jouw privacy belangrijk. Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem passende maatregelen om misbruik te voorkomen.
Daarnaast gaan we uiterst secuur te werk om verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info [@] houtmoed.nl.

Houtmoed heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
– Gegevens zijn opgeslagen in een beveiligde omgeving.
– Houtmoed heeft een site met TLS (voorheen SSL).
– Houtmoed heeft een site met dubbele opt-in voor wachtwoorden.

Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk. Daar kun je eveneens controleren welke cookies actief zijn op de site.

Partijen waar Houtmoed mee samenwerkt

– TransIP – via hen wordt de gehele website en het bijbehorende mailaccount gehost, zodat jij je bestellingen kunt plaatsen.

– WordPress – via deze partij is de website gebouwd zodat jij je bestelling kunt plaatsen.

– Woocommerce – via deze partij worden de bestellingen automatisch verwerkt.

– Sendcloud – via de software van deze partij frankeer en adresseert Houtmoed alle postzendingen, zodat PostNL ze bij jou kan brengen. Dit is daarom gekoppeld aan de webshop.

– Mollie.com – voor beveiligde en klantvriendelijke verwerking van betalingen.

– Paypal – voor de liefhebbers van betalen via Paypal, heeft Houtmoed deze betaalservice gekoppeld aan mollie.

– Google Analytics – zodat Houtmoed op basis van (geanonimiseerde!) sitebezoek de website kan verbeteren.

– Mailchimp – voor het verzenden van nieuwsbrieven naar abonnees die zelf hebben aangegeven dat ze dit graag willen. En om klanten eenmalig te vragen om een beoordeling van hun bestelling.

– Knab – voor het ontvangen van betalingen en andere bankzaken.

– iZettle – voor pinbetalingen op markten, of bij bestellingen die worden opgehaald.

– Belastingdienst – leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker.

Daarnaast heeft Houtmoed bedrijfsaccounts bij de volgende sociale media: Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube, Twitter en Vero. Persoonsgegevens die via deze media door jou aan Houtmoed worden verstrekt, bijvoorbeeld via direct message, worden alleen door Houtmoed bewaard indien je daadwerkelijk een bestelling plaatst via deze weg.

Kortom: Houtmoed vindt jouw privacy belangrijk.

Zo. Dat was het. Valt best mee toch? Nu kun je met een veilig gevoel gaanĀ shoppenĀ šŸ˜‰