Menu Sluiten

Rustig opstarten na de vakantie: vier fijne tips.

Zo! De vakantie zit er op. Deze week was het weer tijd om de planner er bij te pakken en de mouwen op te stropen. Ik vind het heerlijk, rustig opstarten na de vakantie. Ik heb altijd wel weer zin om vanalles te gaan doen, plannen uit te werken, bestellingen in te pakken… alleen doe ik dat het liefst wel lekker rustig aan. Om er weer een beetje ‘in te komen’. Dit zijn mijn tips om lekker rustig te beginnen!

Opstarttip 1: maak een lijstje

Niks zo fijn als overzicht creëren. Ik ben gek op to do lijstjes en maak er meestal al eentje voordat de vakantie begint. Dan weet ik zeker dat ik niks vergeet wanneer de vakantie voorbij is, plus ik heb gelijk iets te doen, waardoor ik heel relaxed kan starten!
Mijn favoriete lijstje is sinds kort het dagblok van PaperTime. Allerlei verschillende vakjes en hokjes waar ik heerlijk alles in kwijt kan gedurende de dag! Ik heb sowieso een heleboel mooie items van Marloes, want ook dit prachtige notitieblok komt uit haar winkel!

Paper Time en Houtmoed moederdag give away

Opstarttip 2: koffie!

Nadat je je lijstje van voor de vakantie hebt bekeken en aangevuld, is het tijd voor een kop koffie! Of, als je theeleut bent, een kop thee. Zo geef je jezelf gelijk de tijd om te bedenken welke dingen je als eerste op gaat pakken. En je begint ook nog eens rustiger aan je dag.

geen kringen en krassen op tafel met deze handgemaakte onderzetters

Enne… zie je hoe ik er stiekem even wat ‘product placement’ in fiets met die fijne onderzetter op de foto? Mocht je die nu ook zo mooi vinden… je shopt ‘m hier 😉

Opstarttip 3: werk vooruit!

Zo vlak na een vakantie is het een mooi moment om alvast te bedenken wat je de komende tijd van plan bent. Ik vind het bijvoorbeeld superfijn om alvast te bedenken waar ik het op Instagram of Facebook over wil gaan hebben de komende tijd. Dan kan ik de foto’s daarvoor alvast opzoeken en maken, zodat ik dat heerlijk relaxte vakantiegevoel nog even vast kan blijven houden!

Opstarttip 4: houd pauzes.

Deze vergeet ik zelf heel vaak, terwijl het zo ontzettend belangrijk is! Niet te hard werken, regelmatig pauze nemen… bij mijn vorige werkgever heb ik zelfs meegewerkt aan een proef waarbij we verplicht een kwartiertje gingen puzzelen, vouwen of kleuren halverwege de ochtend en de middag. Wat voelde dat relaxed en wat waren we productief de rest van de dag! Mocht jij nu ook zin hebben om iets te maken wanneer je pauze houdt, kijk dan eens bij de printables 😉

En, welke manieren gebruik jij om je relaxte gevoel vast te houden? Of doe je niet aan rustig opstarten na de vakantie ~ en duik jij gelijk terug in de hectiek van alledag?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.