Menu Sluiten

Zo maak jij dat helemaal zelf: die geweldige PapierKan

Het is zo’n schatje, die papieren kan! En ook nog eens één van jullie favorieten in de shop. Maar heb je er *echt* geen lijm voor nodig? En wat als mijn kannetje een beetje scheef lijkt te staan?
Daarom dit blog met extra info en een stap-voor-stap uitleg, want zo maak jij dat: de prachtige papierkan. En: nee 🙂 je hebt er echt geen lijm voor nodig.

Je vindt de papieren kan in vijf leuke kleuren in de shop

In het pakket PapierKan

Je vindt de volgende onderdelen in het pakket:
– twee basiscirkels
– een tuit
– een handvat
– 8 ribben

deze geweldige papierkan maak je zelf met de onderdelen in het pakket.

De papieren onderdelen schuif je eenvoudig zelf in elkaar. Het kan zijn dat je de inkepingen nog een klein beetje in moet knippen, dus het is handig om een schaartje gereed te hebben.

zo maak jij dat: eventueel de inkepingen nog wat extra inknippen

De tuit en het handvat schuif je van buitenaf in de ringen en de ribben schuif je er van binnenuit in. Dit is handig, want dan zitten de tuit en het handvat altijd precies tegenover elkaar!

Zo maak je dat: eenvoudig en helemaal zelf zet jij stap voor stap de PapierKan in elkaar. Echt een superleuk vaasje voor jouw thuis!

Er is verder geen lijm, gereedschap of ingewikkelde techniek nodig. Papier is namelijk ontzettend sterk van zichzelf. En doordat je de papieren onderdelen kruislings met elkaar verbindt, krijg je stevige ribben. De kan blijft daardoor uit zichzelf heel stevig staan.
Kortom: het enige wat je hoeft te bezitten is een beetje geduld en precisie. 

Staat jouw geweldige papierkan een beetje scheef? Controleer of het papier bij alle schuifverbindingen ‘recht staat’, een kruis vormt. Wanneer het papier daar een beetje scheef staat, duwt het kannetje zichzelf uit vorm. In de onderstaande foto zie je wat ik bedoel.
Zet deze verbindingen mooi recht in een kruis, en je kannetje staat fier rechtop!

zo maak jij dat - deze fantastische papierkan
zorg dat de verbindingen mooi in een ‘kruis’ staan

Plaats een leeg (vitamine)flesje in je vaasje en dit lieve kunstwerkje is klaar voor een gezellig bosje wilde bloemetjes, droogbloempjes of papieren bloemen!
De PapierKan is ideaal voor kleine bloempjes, dus ook leuke vilten bloemen van de Viltbloemist, zoals in deze foto.

papierkan papieren vaasje om zelf te maken
…PapierKan in 5 kleuren…

Zo maak je dat! Superleuk toch?

Welke bloemen zou jij in de PapierKan plaatsen? Of zet je ‘m liever gewoon-mooi-als-zichzelf in de spotlight?

2 reacties

    • Maaike

      Hai Miranda, wat leuk dat je daarnaar vraagt! Zwart papier is ook mogelijk, die kan ik dan speciaal voor je snijden. Mocht je dat willen, bestel dan een kleur uit de webshop en zet bij de opmerkingen dat je graag voor zwart papier zou kiezen. Dan houd ik daar rekening mee!
      In principe heb ik de PapierKan alleen in deze maat: wanneer hij groter wordt, wordt hij helaas minder stabiel. En een kleiner papierkannetje betekent best wel wat priegelwerk bij het in elkaar schuiven. Ik hoop dat ik zo je vraag voldoende heb beantwoord. Fijne avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 33 reviews.