Menu Sluiten

Wijnglas stuk? Maak een lampenkapje met deze printable!

printable-lampenkapje-om-zelf-te-maken

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Maak jij straks ook zo’n lampenkapje met deze printable?
Soms vind ik het fijn om eens lekker door mijn oude archief te banjeren. En zo kwam ik dit blog uit 2016 tegen, en dacht: hee! Die kunnen we wel weer even afstoffen! Want het blijft leuk… en ik blijf onhandig 😉
Stel je eens voor: vrijdagavond, half negen. Tijd voor bankhangen met een wijntje! Een goede fles opentrekken, want dat heb je wel verdiend… nog even een glas uit de kast pakken en…. Oh nee!

Daar gaat je wijnglas, rinkeldekinkel, terwijl je ein-de-lijk lekker even op de bank kon ploffen. In plaats daarvan zit je nu eerst op je knieën scherven te verzamelen. Kleine splintertjes incluis, want morgenochtend dendert iedereen weer op blote voeten door de keuken natuurlijk. Klinkt dat herkenbaar? Baal dan niet, want voor alles is een oplossing 🙂

Uiteraard moet je eerst inderdaad wel het glas even opruimen. Maar: laat de irritatie vooral los, wanneer het glas niet helemaal stuk is. Wanneer het glas maar een beetje kapot is, zit je namelijk nog hartstikke goed. Dan biedt het je een geweldige leuke kans om iets zelf te creëren. Doeiiii frustratie, hallo doe-het-zelf-project!

Wat maak je dan met deze printable?

Een sfeerlichtje, gebaseerd op een gezellige schemerlamp! Maar dan van papier. Bestel deze leuke printable voor een klein prijsje & maak van een vrolijk A4-tje een lampenkapje! Of wat dacht je van een krantenpagina, dat scheelt weer in de papierbak. De printable is op A4 formaat dus zorg dat het papier op maat is, en dan heb jij in een mum van tijd gezellig jouw wijnglas hergebruikt.

Zo eenvoudig maak je het:

1: het patroon uitprinten op papier naar keuze.

2: de vorm uitknippen (of snijden). Vergeet niet om de sleuf in te snijden.

3: steek het lipje erdoorheen en klaar! 
Vind je de schaduw daarvan niet mooi? Dan knip je het zonder lipje uit en hoef je ook geen sleuf te snijden. Met lijm of dubbelzijdig tape kun je het kapje dan langs een randje vastzetten.

4: pak het wijnglas, zet er een waxinelichtje in, steek het lichtje aan en doe het lampenkapje er op.

maak een lampenkapje met deze printable download pdf

Nu kun je eindelijk lekker op de bank ploffen! Schenk je geplande wijntje in een nieuw glas, zet je mooie nieuwe (zelfgemaakte! Joechei!) sfeerlicht op tafel en klaar.

En het allerleukste? Het is stiekem nóg gezelliger dan het zou zijn geweest als het glas niet gesneuveld was. 😉

Na het bestellen van deze superleuke pdf, maak ook jij een lampenkapje met deze printable.
Enne… het kan natuurlijk ook gewoon met een glas dat nog heel is. Alleen haalde ik daar de inspiratie niet vandaan 😉

PS

Superleuk om zelf te maken, toch? Wist je dat VIPs een paar keer per jaar een printable gratis in hun mailbox krijgen?
Wil jij dat ook, en popel je om aan te melden als VIP? Doen dan! Zodra je je aanmeldt krijg je gelijk nòg een leuke printable kado. Dus hoepla, meld je *nu* aan voor Vrolijke Inspirerende Post!

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.