Menu Sluiten

Fijne kamerplanten: vier tips

Fijne kamerplanten met luchtzuiverende werking en de varen is ook nog eens een plaatje om naar te kijken

Thuiswerken. Het begint al te wennen, vind je ook niet? En hoe heerlijk is het wanneer het lekker fris blijft in huis. Natuurlijk is het belangrijk om lekker te luchten met ramen en deuren open. Daarnaast zijn planten ook een heerlijke, natuurlijke luchtververser. Als je de juiste te pakken hebt, tenminste! Hier vier tips voor fijne kamerplanten met een luchtzuiverende werking.

De varen

Topper in je interieur, de varen. Zoek je een luchtzuiverende plant, kies dan het liefst de krulvaren. Zet ‘m in je tuin en hij woekert alle kanten op, maar binnen blijft ie heerlijk in z’n potje. Hij houdt je huis gezond: met zijn bladeren haalt hij schadelijke stofjes uit de lucht.

de varen is een luchtzuiverende plant, ideaal voor je interieur

De varen is bovendien een prachtige plant om naar te kijken, en werkt rustgevend. En zoals je wel vaker ziet met trends: in het interieur is deze topper weer terug van weggeweest.

Het groen van de varen staat prachtig bij die mooie knalkleuren van de vilten hoezen! Het enige wat je nodig hebt is een leeg soepblik om een fijne blikvanger te maken op je vensterbank.

Klimop

De meest luchtzuiverende plant die je vinden kunt! Klimop, of hedera, zorgt voor lekker wat zuurstof in de lucht en een goede luchtvochtigheid. Daardoor kun je je goed concentreren, en dat is best handig met al dat thuiswerken.

Het is natuurlijk wel een lastige rakker. Want hij klimt tegen boekenkasten of muren voor je er erg in hebt!

Ben je toch gehecht aan deze airco-in-plantvorm, maar heb je liever niet dat ie zich letterlijk aan jouw huis hecht? Laat hem dan ‘zweven’ in een prachtige plantenhanger! Dan heb je wel de lusten, maar niet de lasten.
Je kunt zelf een macramé plantenhanger maken, bijvoorbeeld met het DIY pakket van InezMacramé 🙂

Drakenbloedboom (Dracaena)

Deze mooie plant kan in het wild gigantisch groot worden. Met z’n houten stammetje en de lengtestrepen in het blad is het dan ook een schatje om te zien. Wist je dat deze plant heel weinig onderhoud nodig heeft? Ook vindt ie schaduw helemaal niet erg.
Deze luchtzuiverende plant kan zelfs geurtjes afbreken, en haalt stikstof uit de lucht.

Ook de drakenbloedboom is een kamerplant die luchtzuiverende werking heeft

Deze kanjer kun je natuurlijk prachtig kwijt op zo’n fantastische bijzettafel! Staat geweldig samen.

Sanseveria

Eén van mijn persoonlijke favorieten, de sanseveria. Ik heb er wel drie in huis 🙂
In de volksmond ook wel vrouwentong genoemd (vast vanwege z’n scherpe punt, haha) en staat op dit moment bekend als de ideale hipster-plant. Ik weet niet of dat is omdat alle papa’s en mama’s deze vroeger ook in huis hadden staan, of omdat ie zo lekker makkelijk is in onderhoud.
Wist je trouwens dat vrouwentong ook stoffen als benzeen onschadelijk maakt? Handig als je veel schildert in huis. Tip van flip.

Favoriet van alle fijne kamerplanten, de sanseveria luchtzuiverende plant ook 's nachts

De Sanseveria is niet de meest luchtzuiverende plant, maar wel eentje die het klokje rond voor je werkt. Deze plant zet namelijk ook ‘s nachts nog CO2 om in zuurstof! En dat is behoorlijk uniek. Daarom zou je deze prima in de slaapkamer kwijt kunnen.
Gebruik de hoge bijzettafel als nachtkastje, sanseveria er op en klaar! Dat wordt heerlijk slapen.

wat een plaatje, deze bijzettafels zijn een match made in heaven

Welke van deze fijne kamerplanten is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.