Mocht je al wat langer mijn berichtjes lezen, dan weet je dat er geen bloed door m’n aderen stroomt, omdat dat vervangen is door koffie 😉
In de zomer kies ik daarom regelmatig voor het maken van heerlijke ijskoffie! Zeker op van die hele hete dagen, wanneer je uit pure lamlendigheid in een donker hoekje wegkruipt en alsnog zit te verdampen. Oeiiii.
Maar dan! Dan is daar fantastische verkoeling die dit smakelijke drankje biedt. Jummie. Het recept is supersimpel, lees je mee?
Ingrediënten
6 à 7 ijsklontjes
verse espresso
hazelnootsiroop
(of karamelsiroop, of een schepje suiker)
ijskoude melk
Zo maak je deze heerlijke ijskoffie
Doe de ijsklontjes in een groot glas. Giet er een beetje siroop bij (of, als je een zoetekauw bent, een heleboel). Zelf vind ik hazelnootsiroop heel erg lekker, maar karamelsiroop kan bijvoorbeeld ook, dat is net even wat zoeter. Heb je geen siroop in huis? Dan kies je voor een schepje suiker.
Giet een gloeiend hete espresso over de ijsklontjes. Even roeren, zodat de siroop goed mengt. Daarna aanvullen met koude melk en je drankje is klaar. Pak een lekker boek, plof in een hangmat, zet je koffie op een mooie onderzetter op de bijzettafel naast je… en genieten maar!
PS
Ben je niet zo van de koffie, maar wel verzot op thee? Dan zijn de ijstheemelanges van Suez Thee echt iets voor jou! Net zo verkoelend, en wat mij betreft bijijijna net zo lekker als koffie, haha.
En de ondernemer achter Suez Thee, Annemarie, is gewoon een topper! Ik ken haar nu een jaar of twee en àls ik ‘vreemd ga’ met thee, dan is het die van Miss Suez 😉
En jij? Team koffie of team thee?