Menu Sluiten

Liefde voor papier

Heb jij ook zo’n liefde voor papier? Ik ben er gek op. Hoe het flexibel is, en toch sterk. Hoe het voelt, ruikt, wat je er mee kunt maken…

papier kan om zelf te maken - kleine vaas

Instagrammers konden het van de week al lezen: ik heb zelfs mijn studiekeuze (jaaaaaaren terug) gebaseerd op een A4tje. En een stukje plakband. En een rauw ei. Eujj?? ?

Techniek en creativiteit

Op mijn 18e besloot ik dat ik techniek met creativiteit wilde combineren. Industrieel Ontwerpen leek me leuk! Ook al had ik mijn zinnen gezet op de TU Delft: bij de Haagse Hogeschool kreeg ik tijdens de meeloopdag een rauw ei in mijn handen gedrukt, met een A4tje en een stuk plakband. Verderop stond een soort metalen achtbaantje met een bowlingbal. Onderaan die achtbaan moest je jouw ei beschermen met dat ene A4tje. Ik was verkocht! ?

Blijvende liefde voor papier

Nog steeds werk ik graag met papier om mijn ideeën te testen! Zo was ook de PapierKan eigenlijk alleen maar bedoeld als prototype. Ik beloofde van de week om daar meer over te vertellen, dus bij deze!

Vaas H3 en de PapierKan

Daphne, de Viltbloemist, benaderde mij via instagram, omdat ze zo graag een vaas voor haar vilten bloemen wilde. En dat snap ik! Want ze zijn werkelijk bijzonder! Heb jij ze al gezien? Zo niet, moet je zeker eens bij haar kijken.

het ontstaan van vaas H3 en de papierkan: van schets, naar digitaal bestand, naar prototype, naar definitief product

Anyway. Ik vond het zo leuk, dat ik gelijk aan het schetsen ben geslagen. Een houten vaas, gemaakt met een techniek van nu, vormgegeven met een knipoog naar vroeger. Superenthousiast werden we allebei, en voor ik er erg in had, maakte ik een prototype voor deze vaas. Van (je raadt het al) papier!

papierkan papieren vaasje om zelf te maken
…PapierKan in 5 kleuren…

Ook al was het bedoeld als prototype voor de houten Vaas H3: Daphne en ik waren er allebei meteen verliefd op. De PapierKan leek wel een kunstwerkje! Hoe gaaf zou het zijn als één van de workshops met deze vrolijke papieren versie zou worden ingericht? 
Zo gezegd, zo gedaan. Uiteraard moest ik dan ook het papieren ontwerp nog detailleren, zodat het helemaal perfect was. Et voila: de PapierKan was een feit. Hoe geweldig was het dat iedereen ook superenthousiast was over deze workshop! Vandaar dat je de PapierKan sinds Creative Life ook als doe-het-zelf woonaccessoire in de webshop kan vinden. Zo delen we samen de liefde voor papier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *