Menu Sluiten

Oeps! Soms gaat er iets mis. Zoals deze 3 blunders.

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Ondernemen is superleuk om te doen, producten creëren nog leuker! Maar ook ik ben maar een mens, en soms gaat er iets mis. Zoals bij deze 3 blunders in dit blog! Lees je gezellig mee hoe ik er af en toe een potje van maak?

Ennnn.. een hapje er uit.

Zoals je weet probeer ik de onderzetters zoveel mogelijk uit restlapjes te snijden. Dit betekent vaak even puzzelen om zo zuinig mogelijk met materiaal om te gaan. Maar soms ben ik iets te snel of onhandig. En dan betekent het dus dat mijn poging om géén materiaal te verspillen, eindigt in een onverkoopbare onderzetter. Oeps! Lekker handig (:

vilten onderzetter met een hapje er uit, dit soort foutjes gebeuren vaker dan ik wil toegeven

Deze onderzetters-met-een-beperking gebruik ik vaak voor product- en sfeerfoto’s. Door ze op de juiste manier neer te leggen, zie je niks van mijn onhandige blunderitis. En zo hebben deze leukerds toch nog een doel in het leven!

De onderzetters die wèl zijn gelukt, vind je uiteraard in de webshop.

Als je niet *alle* delen van je ontwerp aanpast…

Dit is misschien wel de meest domme fout die ik gemaakt heb. Toen ik net begon met het ontwerpen van houten designs met lasersnijdtechniek, was de juwelenboom één van de eerste concepten. Een product ontstaat nooit meteen, daar gaan een paar ontwerpfases en stappen aan vooraf. Zo werd de basis van de boom iets breder in het uiteindelijke ontwerp dan in de allereerste schets. En toen ik *eindelijk* tevreden was met de vormgeving, vergat ik de basiscirkel waar de boom op staat nog aan te passen. Met als resultaat dat ik hier nog steeds houten cirkels heb liggen waar de gaten voor de boom veel te dicht bij elkaar zitten. Suf!

maak deze mooie sieradenoom helemaal zelf met de onderdelen in dit pakket

En vooral doorgaan…

Zowel met kurk als met hout geldt dat het een natuurlijk materiaal is. En helaas niet op alle plekken even sterk. Zo kan het gebeuren dat, wanneer je filmpjes opneemt voor een montage op een makersplatform, er ineens een blooper tussen zit! En dan vooral stoïcijns door moeten gaan… 😉

Gelukkig heb ik het tafelpootje weten te fixen met een druppeltje houtlijm. Ook deze gebruik ik nu als showmodel op foto’s en markten!

plantentafeltjes set van 2 voor de echte interieurstylist

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere blunders! Zoals die keer dat ik bestellingen had omgewisseld en twee verbaasde klanten had (die er beide gelukkig wel om konden lachen). Of toen ik de schoolbordstickers per ongeluk met gewone vinyl had gesneden zodat er niks te krijten viel. Ook superhandig.

Heb jij ook weleens een flinke blunder aan de hand?

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.