Menu Sluiten

Stekjes Styling

maak deze leuke plantentafeltjes tijdens de workshops op creative life

Mocht je de Urban Jungle, de Urban Desert en de Bohemian Blossom hebben overgeslagen, je kunt er inmiddels toch echt niet meer omheen: planten in huis blijven een trend! En wat zo leuk is? Het stekken van planten zelf wordt steeds hipper.
Heerlijk! Alleen die stekjes, moeten natuurlijk wel “insta-waardig” worden vastgelegd. Daarom deze korte cursus Stekjes Styling (disclaimer: dit is uiteraard een niet-zo-verkapte promotie van mijn eigen plantentafeltjes, hihi).

maak deze leuke plantentafeltjes tijdens de workshops op creative life

Stekjes styling: de tips

Je ziet er vensterbanken vol mee staan: stekjes in allerlei soorten en maten! Pannenkoekenplantjes, monstera’s, graslelies en avocadopitten vullen je tijdlijn als je zoekt op stekjes. En ze staan allemaal zo keurig op de foto… Daarom drie handige stekjes-styling-tips.

Mix & match

Het leukste is het om meerdere plantjes met elkaar te mixen. Dat maakt er een gezellige boel van! Maarja, als je je pannenkoekenplantje stekt, doe je dat meestal met een paar stekjes tegelijk. Probeer dan te mixen met de glaasjes, potjes en kopjes waar je het in stopt! Zo wordt het een vrolijke, rommelige boel, of juist een heel strakke.

Hoogteverschillen

Je hersenen zijn gek op zichtlijnen. Ook met stekjes kun je die creëren. Door hoogtelijnen te maken. Dit kan door plantjes neer te zetten met een verschillende hoogte, maar natuurlijk ook door die (komt ie!) plantentafeltjes van Houtmoed! 🙂

workshop plantentafeltjes: creëer thuis het ideale hoekje voor jouw stekjes

Door een paar plantjes op zo’n tafeltje te zetten, verwen je je hersenen met een heerlijk lijnenspel. Daar word je blij van. Enne… valt het je op dat er drie dingen te zien zijn? Ik weet dat Jan des Bouvrie een fan is van twee, maar geloof me: je voelt je blijer met drie dingen bij elkaar 😉

En houd je van recycling? Combineer dan verschillende lege blikken met elkaar, met een verschillende hoogte. Die maak je dan weer supergezellig met zo’n vrolijke vilten hoes er omheen!

Groen inspiratie: kijk bij anderen!

Mijn favoriete groene accounts op Instagram zijn @takkewijven en @plantjes_geluk ~ daar word ik zo vrolijk van!
Zelf vind ik het superleuk om hun tips en trucs op te volgen. Zo liggen er hier twee avocadopitten heerlijk te wortelen in een zipzakje op de verwarming, net zoals de Takkewijven me hebben geleerd.
Tussen mijn eigen stekjes staat een prachtige hydroponie die ik van Plantjes Geluk heb gekregen! Uiteraard op zo’n prachtig houten plantentafeltje 🙂

En, ben jij klaar voor stekjes styling? Welke handige styling tip pas jij toe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.