Menu Sluiten

Zelf een superleuke teddybeer maken

Soms heb je dat. Je kind groeit uit een shirtje of trui die je eigenlijk liever niet weg wilt doen. Of je hebt zelf een heerlijk shirt met een gat er in, waar je eigenlijk ook wel aan bent gehecht. Hoe fijn is het dan dat je er nog lekker mee kan knuffelen! Gewoon, zelf een superleuke teddybeer maken.
En denk je: pfff, dat kan ik niet hoor… Dat dacht ik eerst ook. Tot ik de wijze woorden van Pippi Langkous toepaste en dacht: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Geloof me: je hoeft echt geen held te zijn op de naaimachine, je hoeft alleen maar te durven proberen. 

kind blij met een zelfgemaakte superleuke teddybeer van oude stof

Patroon

Ik heb zelf een oude teddybeer ontleed en daarvan een patroon getekend. Pas toen de beer was gelukt, heb ik hier een digitale variant van gemaakt — dat scheelt jou weer heel veel puzzelwerk! 🙂
Wil jij ook zelf een superleuke teddybeer maken? Dan download je bij de printables dat superhandige patroon als pdf.

Sla het op, print het uit en ga lekker aan de slag. Het wisselt per onderdeel van het patroon of je deze één of meer keer moet gebruiken, dat heb ik er keurig bij gezet. Ook wanneer je het moet spiegelen. Ben je bang dat je in de war raakt? Dan zet je wat bij elkaar hoort, alvast met een speldje vast. En vergeet vooral niet: naai de onderdelen binnenstebuiten aan elkaar. Anders zit de mooie kant van de stof straks aan de binnenkant van je beertje 😉

Aan de slag!

Print het patroon uit, en knip de onderdelen uit het papier. Speld het op jouw lap stof. In mijn geval was het een oude badjas van Elin, mijn dochter. Het was zelfs haar idee om er een teddybeer van te maken toen ‘ie te klein werd… omdat het zo’n lekker zacht stofje was. Hoe leuk is dat! Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst dacht, dat kan ik niet… maar ik ben blij dat ik het toch heb uitgeprobeerd!

Vergeet niet om sommige onderdelen een aantal keer uit de stof te knippen — het hoofd bijvoorbeeld: deze knip je twee keer uit. Eén keer gewoon, en één keer in spiegelbeeld.

Zodra je alle onderdelen hebt uitgeknipt, dan knip je de rest van je stof in kleine stukjes. Dit kun je namelijk gelijk gebruiken als je vulling! Handig hè 😉

Op de foto’s hierboven zie je: het uitknippen van alle onderdelen, de restjes stof in kleine stukjes geknipt, en op de derde foto: een onderbeen, waarbij de restjes stof als teddyberenvulling zijn gebruikt. Aan de bovenzijde is het been nog ‘open’: door deze opening heb ik het gevuld — en pas na het vullen heb ik dit met de hand dichtgenaaid.

Hierboven zie je hoe ik het oor heb gemaakt: eerst twee zijden aan elkaar genaaid, binnenstebuiten. Daarna omkeren! De oortjes heb ik niet gevuld, deze heb ik alleen maar dichtgenaaid en vervolgens aan het hoofdje vast gezet. Oftewel: hoe je een teddybeer een oor aannaait 😉 Dat zie je op de tweede foto. Pas daarna heb ik de beide helften van het hoofd met het lapje voorhoofd ertussen aan elkaar vastgezet. Omkeren, vullen, dichtnaaien maar!
Elin koos vervolgens knopen uit voor de ogen en de neus. Superlief, toch? Deze hebben we eerst proefgepast met een speldje. Ja, zo was het goed! Dus hoepla, met naald en draad vast gezet.

zelf een superleuke teddybeer maken

Vervolgens nog het lijf aan elkaar zetten (vergeet niet het staartje vast te naaien tussen de twee rugdelen!) en deze ook nog vullen. En daarna is het tijd om het hoofd en de ledematen aan de romp vast te zetten. Eerlijk gezegd: hier heb ik maar wat gedaan. Ik heb tigduizend steekjes gezet, want ik was bang dat anders bij de eerste de beste speelpoging er armen of benen los zouden raken. Het zit schots en scheef, maar een kniesoor die daar op let. 😉

helemaal zelf gemaakt: een superleuke teddybeer

En daar is ze dan! Een beetje scheef, maar daardoor ook heerlijk eigenwijs. Karakter, noemen we dat. En mijn dochter is er superblij mee!

Dus heb jij oude kleding die je liever niet weg doet? Een heerlijk aaibaar stofje? Wat houd je nog tegen dan, hup aan de slag!

Je vindt hier deze geweldige printable om zelf een superleuke teddybeer te maken.

PS
Af en toe zo’n gezellig printable helemaal gratis? Meld je dan aan voor de Vrolijke Inspirerende Post. Aanstaande vrijdag vind je dit leuke patroon bijvoorbeeld gratis in je mailbox!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.