Menu Sluiten

Doe het zelf inspiratie

Ben jij op zoek naar Doe Het Zelf inspiratie? Dan ben je bij Houtmoed sowieso al aan het juiste adres. In de webshop vind je de leukste printables en de mooiste woonaccessoires om zelf (af) te maken.
Maar zoals je wellicht al in de gaten hebt: ik ben een groot fan van hergebruik en recycling. Door anders naar de wereld om je heen te kijken, krijg je vanzelf doe het zelf inspiratie! Hier drie handige tips om anders naar de wereld te kijken en heerlijk inspiratie op te doen! Geloof me, je wordt er vanzelf vrolijk van.

Textuur

Door niet naar de huidige functie van het materiaal te kijken, maar naar de textuur ~ en wat je allemaal met die textuur kan doen ~ kun je de leukste ideeën krijgen.
Zo zijn er geweldige ondernemers die de texturen van putdeksels gebruiken om katoenen tassen mee te bedrukken. Hoe creatief is dat! En zo’n katoenen tas scheelt nog allemaal plastic zakjes bij supermarkten ook 😉

Je kent misschien ook wel het verhaal achter die vrolijke sponsjes bij de krijtbordstickers?

bij de krijtbord stickers krijg je een handig sponsje
Hergebruik: dit zachte sponsje was in een vorig leven een verpakking!

Zelf probeer ik namelijk ook ‘door spullen heen te kijken’ en laat ik de textuur van het materiaal mij inspireren. Daardoor ontstaan de leukste ideeën!

De sponsjes bij die vrolijke krijtbordstickers zijn bijvoorbeeld gemaakt van verpakkingsmateriaal. Gloedjenieuw tegen de wand van een verzendverpakking gelijmd, dus zonde om weg te gooien. En nu kan het materiaal zich, omgetoverd tot sponsje, verheugen op een prachtig leventje in bijvoorbeeld de kinderkamer!

Patronen

De patronen in materiaal kunnen je inspireren tot tekeningen, stempels, zelfs items in je interieur. De natuur brengt je de grootste doe-het-zelf inspiratie die er maar is! Zeker als je patronen zoekt. Kijk maar eens naar een blad aan een boom, een slakkenhuisje, of een honingraat.

groene onderzetters handgemaakt van vilt, nooit meer kringen en krassen op tafel

De patronen van moeder natuur zijn, kortom, een inspiratiebron die nooit op houdt. Is je bijvoorbeeld weleens opgevallen hoeveel een bliksemschicht lijkt op een rivier? Als dit je niet inspireert tot een prachtige tekening of schilderij, dan weet ik het ook niet meer!

patronen zijn geweldig - zo ook dit zelf te maken slakkenvaasje

Afval? Basismateriaal!

Ik geloof niet in ‘afval’: dat is wanneer je een product alleen maar ziet zoals het is. Een verzenddoosje is een verzenddoosje. Niet meer nodig? Afval. Een blik soep: soep er uit, blik weg. Afval!

Niet dus. Wat de één ziet als afval, ziet een geïnspireerde doe-het-zelver als basismateriaal.

Je kunt door het ‘afval’ heen kijken en de kansen zien van het materiaal. Zo krijg je vanzelf doe-het-zelf-inspiratie! Door anders naar materiaal te kijken, wordt de wereld een stuk leuker en inspirerender.

Een verzenddoosje? Daar kunnen dus dingen in. Beplak het met mooi papier, geef het een likje verf en bewaar er je mooiste foto’s of kaarten in!
Een blik soep? Dat blik is waterdicht. Vul het met aarde, zet er een stekje in en voilà: een bloempot. Eventueel kun je er nog een vilten hoes omheen doen, en dan ben je in één klap helemaal on fleek in je interieur. En laat je die vilten hoezen nu bij mij in de webshop vinden 😉

vilten hoezen maken van een blik een blikvanger

En? Welke doe het zelf inspiratie voel jij inmiddels opborrelen? Snel mee aan de slag! Ik ben benieuwd naar jouw geïnspireerde DIY.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.