Menu Sluiten

Printable: vouw je eigen Vlakkenvaasje!

De leukste paas met deze 4 tips

Superleuke printable: vouw je eigen Vlakkenvaasje!

Ben jij VIP, dan krijg je om de week Vrolijke Inspirerende Post. Met de leukste nieuwtjes, unieke deals en vrolijke downloads. Zoals bijvoorbeeld deze superleuke printable: vouw je eigen vlakkenvaasje!

vlakkenvaasje van de printable

En heb je dit bovenstaande kunstwerkje nog niet gemaakt, of ben je pas net VIP geworden? Dan heb ik goed nieuws, want binnenkort gaat deze leukerd op veler verzoek ‘in de herhaling’ 😉
In de shop vind je deze leuke printable trouwens ook, en hier lees je de stappen om hem in elkaar te zetten.

Bestel >>hier<< voor een kleine bijdrage de printable, om zo jouw eigen vlakkenvaasje te maken. 

Print deze op stevig, gekleurd papier (wit mag natuurlijk ook: net wat in jouw huis het mooiste staat!). Kies eventueel voor ‘schalen’, wanneer je printer niet de hele afbeelding pakt. Of print op A3 als je juist een grotere vorm wilt maken! 🙂

Aan de slag

1: Knip de wand en de bodem uit langs de buitenste randen.
2: Begin met de ‘wand’. Vouw de drie horizontale lijnen met de stippellijn naar de buitenzijde toe (zoals het voorbeeld in de afbeelding).

3: Vouw vervolgens de diagonale lijnen, met de stippellijnen aan de binnenzijde (dus de “andere kant op” dan de horizontale lijnen). Er ontstaan nu allemaal driehoekjes in het papier. 

Wanneer je alle lijnen gevouwen hebt, zie je de vorm van je bakje of vaasje al ontstaan.

Stap 4: Met een lijmstift of fotolijm, zorg je dat het grijs gearceerde vlak goed is ingesmeerd (zoals op de foto). Plak de vorm dicht.
5: Zorg dat de vouwlijnen mooi op elkaar aansluiten en druk goed aan. Houd het bijvoorbeeld goed vast tot de lijm droog genoeg is. De basisvorm is nu klaar!

zorg dat de facetten goed aansluiten bij het lijmen
stap 5

Als je het wel genoeg vindt voor vandaag, kun je het nu ook om een bloempotje heen schuiven. Klaar. 😉
En anders lees je nog even mee!

6: Vouw de flapjes aan de bodem om met de stippellijn aan de binnenzijde, zodat de buitenkant blanco blijft. Smeer de buitenzijde van deze flapjes goed in met lijm.
7: Plak de bodem in de wand. Wanneer je dit met een beetje geduld en precisie doet, zet je de zeskantige bodem goed op z’n plek. Druk alle zes flapjes van de bodem goed aan. Houd eventueel vast tot de lijm droogt.

Klaar!

Dat was ‘m, zelf maken met de printable: vouw je eigen vlakkenvaasje!
Jouw vaasje of bakje is klaar! De vorm ziet er stiekem best ingewikkeld uit, maar dat viel toch hartstikke mee? Zo kun je heerlijk genieten van jouw zelfgemaakte woonaccessoire. Het vaasje staat bijvoorbeeld helemaal hip als pennenbak op je bureau, gezellig met een plantje in de vensterbank of vrolijk met papieren bloemetjes op de boekenkast. Print ‘m wat kleiner (of juist groot!) om een hele verzameling te maken. 

Tot slot:

Superleuk toch! Heb je hem nog niet gedownload?
Bestel >>hier<< de printable: vouw je eigen vlakkenvaasje.
Veel plezier met jouw DIY! Deel je hem met me, hier op het blog, op Facebook of op Instagram?

PS
Ben je enthousiast, wil jij ook af en toe een *gratis* printable en sta je nu te popelen om VIP te worden? Zodra je je aanmeld krijg je gelijk nòg een leuke printable kado!
Meld je *nu* aan voor Vrolijke Inspirerende Post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.