Menu Sluiten

Veelgestelde vragen over #HappyHerfst

Wat krijg ik leuke reacties op de instagram challenge, #HappyHerfst! Het is al bijna zover: op 1 oktober gaan we van start. Ik word er nu al blij van, dus wat mij betreft is het nu al een succes 😉

Naast die leuke reacties druppelen er natuurlijk ook af en toe vragen binnen. No problemo ~ want ik beantwoord ze graag. Daarom in dit blog: veelgestelde vragen over #HappyHerfst! Natuurlijk met antwoord 😉

FAQ veelgestelde vragen over #HappyHerfst instagramchallenge

#HappyHerfst?

Door gebruik te maken van de hashtag, kunnen we allemaal zien wat er geplaatst wordt op instagram! Superleuk om te zien hoe anderen de prompt hebben geïnterpreteerd, superleuk om de positiviteit te zien en niet te vergeten ook héél fijn als je even inspiratieloos bent 😉 
Kortom: het gebruiken van de hashtag HappyHerfst zorgt ervoor dat we het gezellig *samen* doen.

Eh… prompt?

Voor elke dag heb ik een prompt bedacht. Dat is het thema van de foto die jij plaatst op instagram. Bijvoorbeeld, op 1 oktober is de prompt “Recycle!”
Gelijk van start met mijn favoriete onderwerp 😉
En zo gaan we 31 dagen door, elke dag een prompt, tot de hele maand oktober gevuld is met blijheid! Wil je meer weten over de prompts? Die vind je in mijn vorige blog over #HappyHerfst.

Wie mag er meedoen?

Iedereen! Je hoeft je niet aan te melden, het maakt me niet uit waar je woont of wie je bent, begin simpelweg op 1 oktober met meedoen en zet de hashtag #HappyHerfst bij je foto, zodat ik je kan vinden! Mij taggen (@houtmoed) mag natuurlijk ook, maar dat hoeft niet. Ik vind je vanzelf via de hashtag!

Maar ik heb een privéprofiel, mag ik dan ook meedoen?

Ja natuurlijk! Houd er dan wel rekening mee dat iemand die jou niet volgt, je niet kan vinden via de hashtag. Het kan dus zijn dat ik je berichtjes niet like of niet reageer, want ik weet niet zeker of ik jouw berichtjes kan zien 🙂 maar dat mag de pret niet drukken! Je privacy blijft natuurlijk wèl gegarandeerd.

Waarom organiseer je een instagram challenge?

Waarom niet? 😉
Houtmoed staat voor positiviteit en creativiteit! Met de prompts van de challenge kun jij lekker creatief los op instagram (en ik zelf ook, natuurlijk): da’s de creativiteit. En de positiviteit? De inhoud is bedoeld om elke dag een beetje vrolijkheid te delen! Jij wordt er blij van, omdat je aan leuke dingen denkt. Door de mooie, kleurrijke, leuke of grappige foto’s die je plaatst, wordt iedereen die jou volgt ook weer blij! En dan maken we er samen een positieve herfst van.

Enne… Toevallig is de herfst ook nog eens mijn lievelingsseizoen.

Maar hoe werkt het dan?

Voor elke dag heb ik dus al die gezellige prompt bedacht. Jij plaatst ergens in de loop van de dag (of dat nu om 00.06 u of om 23.59 u is) een foto, plaatje, tekst, quote ~ iets dat voor jou past bij het thema! Zo simpel is het. Voor iedereen kan het thema iets anders betekenen, waardoor we elkaar ook kunnen inspireren of opvrolijken. Hoe heerlijk is dat! Ik heb er heel veel zin in!

Heb je een voorbeeldje?

Voor degenen die nog niet eerder hebben meegedaan: dit is mijn invulling van dag 1 van een eerdere editie. Wie weet geeft dat inspiratie!
(Let op, de prompt van dag 1 is natuurlijk wel anders dit jaar).

Elke dag??

Voor iedere dag in oktober is er een prompt. Het zou heel gezellig zijn wanneer je elke dag mee doet!
Stap je later in? Geen probleem! Eventueel kun je de eerdere prompts nog inhalen als je dat leuk vindt. Heb je het druk?? Ben je ziek? Of heb je gewoon een dag geen inspiratie?

Kan allemaal gebeuren! Dan sla je een dagje over, of haal je het ook even in. Je kan natuurlijk ook al wat concepten klaarzetten in je account, dan kun je op een heerlijk rustig moment bedenken wat je met het thema gaat doen, en hoef je in alle drukte alleen maar je concept even te plaatsen!

Het zou, kortom, het leukste zijn wanneer je elke dag meedoet. Het is niet voor niks een challenge! Maar het is geen verplichting, het is geen moeten: doe waar jij je goed bij voelt. Het gaat tenslotte om de positiviteit 🙂

Waarom nu?

De herfst is de periode bij uitstek dat wij Hollanders allemaal even lekker lopen te klagen. Het wordt donker buiten, het is koud, of mistig.
Iedereen mist de zomer en denkt weemoedig terug aan de zon, of de vakantie!

Ik vind het vooral fijn om in alles het mooie te kunnen zien. Te genieten van het moment. En natuurlijk: als het nog donker is wanneer de wekker gaat, word ik daar ook niet vrolijk van. Maar donker betekent ook dat je gezellig kaarsjes aan kan doen ‘s avonds! En met die kou kun je zo lekker wegduiken in je sjaal. Of heerlijk onder een dekentje kruipen op de bank! Cruijff zei het al: elk nadeel heb ze voordeel. En laten we die voordelen eens gaan showen!

Kost het geld?

Deze vraag kreeg ik *vaak*. Ik stikte bijna in mijn koffie! Die gedachte is echt niet één keer bij me opgekomen. Ik vind het heus wel leuk om centjes te verdienen, maar niet met dit – dit doe ik gewoon voor de lol. De gezelligheid, de positiviteit!
Ik heb drie jaar geleden in een opwelling deze challenge bedacht en in elkaar geflanst. Dat was zo superleuk, dat ik het ben blijven doen!
Het zou wel een beetje gek zijn als ik daar geld voor zou vragen 😉

doe je mee met happy herfst

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stel ‘m dan gerust hier onder!


Ik ben heel nieuwsgierig hoeveel van jullie er gaan meedoen. Laten we er een onvergetelijke oktobermaand van maken!
Zie ik je op Instagram?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.