Menu Sluiten

Dat snijdt hout! Houtmoed en social return.

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Ik ben een wereldverbeteraar en draag graag een steentje bij aan social return. En ook ik ben natuurlijk helemaal niet heilig, maar ik doe wel m’n best om het braafste meisje van de klas te zijn. en ik ben er nog trots op ook! 🙂
Corine Gorter van Corine’s Colors zei laatst tegen mij: “Wat een mooi verhaal achter je juwelenboom, vertel je dat eigenlijk genoeg?” — okee, okee, wat ze daadwerkelijk zei was iets uitgebreider dan dat – want we hebben superlang staan kletsen – maar het kwam er wel op neer 🙂
Afijn! Het bracht me op het idee om weer wat vaker mijn wereldverbeteraarsgevoel te delen op mijn blog! Want het snijdt hout. En dit keer wel heel letterlijk!

Dat snijdt hout

Neem bijvoorbeeld het juwelenboompje! Alle houten producten worden, zoals je weet, met een laser uit hout gesneden. Het ontwerp werk ik uiteraard zelf helemaal uit, maar de apparatuur heb ik niet in huis (en is met mijn allergieën ook totaal niet verstandig). Het daadwerkelijk lasersnijden van dit prachtige boompje besteed ik daarom met liefde uit aan Cre8 social venture, een bedrijf op tien minuutjes fietsen van het station.


Fun fact: ik word altijd blij als ik het berichtje krijg dat mijn bestelling klaar ligt. En meestal fiets ik dan op m’n barreltje langs Cre8, om m’n items op te halen (tenzij het zoveel is dat het niet in m’n fietstas en mandje past). Als ik dan met een tasje geurend naar open haard in de trein zit, krijg ik altijd nieuwsgierige blikken 😉


Jongeren!

Terug naar m’n verhaal. Want Cre8 is echt om blij van te worden 🙂
Ze werken samen met stichting Streetcornerwork, om een leerwerktraject te kunnen bieden aan Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een pittige klus! Wie het na de introductie leuk vindt om bij Cre8 aan de slag te gaan, blijft als leerling voor een heel traject. Ineens is daar structuur en begeleiding! Pfoei, ga er maar aan staan.
Naast alle technische en praktische kennis, leren jongeren dus ook hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat en ontplooien zij werknemersvaardigheden. Kortom: door bij Cre8 te werken ontdekken ze niet alleen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, maar krijgen ze ook de kans om zich daarin te ontwikkelen. Zo levert Cre8 een onwijs positieve bijdrage aan de carrièrekansen van deze jongeren. En door mijn juwelenboom daar te laten snijden, werk ik met Houtmoed mee aan dit mooie project. Dat noem je dus social return en ik word daar ontzettend blij van!

“Per ongeluk” de wereld beter maken: social return

Ik ben overtuigd van twee dingen. Eén: iedereen is creatief! Soms heb je gewoon een zetje nodig, of een beetje hulp. Twee: alles en iedereen is van waarde. Materiaal kun je hergebruiken, mensen kun je helpen. De kracht van Houtmoed zit ‘m in een uniek ontwerp, gebaseerd op natuurlijk materiaal of materiaal dat aan een tweede leven begint. En de kracht zit ‘m ook in producten waar je blij van wordt. 

En ik weet het, niet iedereen is zo’n geitenwollensok als ik. Maar wat nu zo leuk is.. ook al koop jij de juwelenboom alleen maar omdat je hem mooi vindt: indirect maak jij de wereld dan toch een beetje leuker. Jouw aandeel in social return, dus! Niet alleen jij wordt er blij van: die jongere uit Amsterdam groeit ook in zijn vak.

Dat snijdt toch hout?


meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.