Menu Sluiten

Leuke bijzettafels in de maak

Jeetje, wat spannend. Terug naar het begin ga ik, toen Houtmoed nog Houtmoed Kleinmeubilair & Woonaccessoires heette.
En wat is er nou mooier dan een Tien-Jaar-Houtmoed-jubileum om weer iets met meubilair te gaan doen? Dus bedacht ik super leuke bijzettafels!

Tien jaar!

Houtmoed ontstond in 2009. Ik maakte woonaccessoires èn kleine meubels. Heerlijk vond ik het om speelgoedkisten te maken, kleine kastjes, tafeltjes… lekker met schaaf en beitel aan de slag.
En toen kwam Elin (onze dochter) in 2012. Superfijn zo’n kleine hummel, want we hebben lang op haar gewacht. Maar het enige moment op de dag om te hameren en te beitelen, was… tijdens haar slaapjes. Uhm. 🙂
Zo verdwenen de meubels uit de webshop.

eerst met papier prototypes maken van het ontwerp van de bijzettafels

Tot nu. Want nu kriebelt het al te lang, ik wil ze terug! Dus begon ik vorig jaar al aan een ontwerp. Ik heb net zo lang zitten ‘prutsen’ (ja, dat is vaktaal) tot ik helemaal tevreden was. Een belangrijk onderdeel van het proces zijn de papieren prototypes, zoals op de foto hierboven.

En weet je wat het leuke is? Doordat ik een paar jaartjes wijzer ben geworden (en omdat het lasersnijden in de tussentijd meer mogelijkheden heeft!) kan ik nu meubels bedenken waar veel minder hout bij verloren gaat. Zo gaaf!

Superleuke bijzettafels dus. Maar spànnend…!

Superleuk zijn ze. En ze worden op dit moment gemaakt. Zelf ben ik enorm trots op het ontwerp. Ik heb er aardig wat tijd in gestoken en ben blij met de vorm, met het efficiënte laserwerk, met hoe makkelijk jij het straks zelf kunt maken.

Maar… hemeltjelief wat vind ik het spannend!! Jullie zijn nu zo gewend aan woonaccessoires, vinden jullie het eigenlijk wel fijn dat er weer meubels in de webshop komen te staan? En vinden jullie het eigenlijk wel leuke bijzettafels?

Tipje van de sluier

Daarom een preview van deze vrolijke nieuwe items, maar dan als schaalmodel.

Het unieke patroon in het tafelblad ontstaat door een slim ontworpen verbinding, waardoor de karakteristieke kleur die het hout krijgt door het lasersnijden, in de spotlight komt te staan.

leuke bijzettafels met karakteristiek patroon in het tafelblad

En omdat ik zo ontzettend blij ben met deze schaalmodellen, zijn de eerste proefexemplaren op ware grootte nu in de maak! Superspannend!!

En en en?? Wat vind jij er van? Word je er net zo blij van als ik?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.