Menu Sluiten

Mini-interview: hoe is het nu met.. Maaike van Houtmoed?

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Het is alweer een hele poos geleden dat ik voor het laatst zo’n mini-interview met Maaike van Houtmoed (oftewel: ik) heb gedeeld! Weet je het nog? Je vindt het hier.

(En ja, lieve lezers, ik praat af en toe tegen mij. Ik praat ook weleens tegen de vaatwasser of de printer. Het is niet anders).

Elk jaar stelde ik mezelf dezelfde paar vragen. Om te reflecteren op hoe het gaat ~ met mij, maar ook met mijn bedrijf. En ik vind het erg leuk om dat te vergelijken en mijn persoonlijke ontwikkeling te zien. Sinds het interview uit 2019 heb ik dat niet meer gedaan (mompelt iets met corona en longcovid). Nu interviewde ik mezelf weer. Het was best confronterend en ik heb getwijfeld of ik het zou delen, maar ik doe het toch! Het blijkt namelijk dat de M dit jaar voor moedig staat.

So, here we go!

vierkante magnetische kaarthouder

Noem een positief woord dat met dezelfde letter als je naam begint

Voor wie de ‘over mij’ pagina heeft overgeslagen: ik heet Maaike (en Houtmoed is mijn eenmanszaak). Een positief woord dat ook met een M begint: MOEDIG.
Het zit letterlijk in de naam van mijn bedrijf, Houtmoed, en ik durf mezelf echt wel moedig te noemen. Avonturen ga ik altijd aan, kansen grijp ik. Ook als het faliekant mis kan gaan.

Extra moedig? Dat ik nu drie keer corona heb gehad, drie keer knockout ben gegaan en drie keer weer ben opgekrabbeld. Dat ik nog niet heb opgegeven (en dankbaar dat het me gegeven is dat ik langzaam herstellen kan van die rotziekte). Ik doe nog steeds mijn best om het mooiste uit het leven te halen, rekening houdend met mijn beperkingen ~ dat wel.
Moedig zoek ik naar kansen voor mij, mijn bedrijf en mijn producten, binnen de mogelijkheden die er wèl zijn. En daar ben ik ongelooflijk trots op.

Maaike van houtmoed achter de schermen bij het houtmoed ontwerpproces

Beschrijf de afgelopen 12 maanden in één woord:

Achtbaan!
Een jaar geleden was ik namelijk eindelijk uit het diepe dal dat longcovid heet gekrabbeld. Hoera! Ik kon weer vanalles, wandelde zelfs 3x de 10 kilometer mee van de avondvierdaagse… op m’n werk pakte ik mooie projecten op en ook Houtmoed kreeg weer een dikke boost. Wat een genot!

Toen ik in oktober rondliep op Creative Life durfde ik zelfs te dromen over deelname met Houtmoed in 2024! Wie weet!
En toen kwam november. Ik kreeg opnieuw corona, en werd opnieuw gevloerd door dit stomme virus. Dit keer smakte ik harder op m’n snufferd dan ooit. Zelfs slapen kostte energie en ik dacht dat ik er nooit meer uit zou geraken. Maar toch. Na een paar maanden in een donkere kamer, krabbelde ik heel langzaam op. En dankzij een wonderpilletje van de cardioloog ben ik inmiddels zelfs weer bezig met herstel. Voor zolang als het duurt (hopelijk heel, héél lang!).

set van twee vilten manden zodat je de maat een beetje kunt vergelijken

Als je een superheld zou zijn, wat is dan jouw superkracht? 

Mijn superkracht is ook nog steeds positief blijven, maar ik geloof dat doorzettingsvermogen inmiddels wat beter past.
Ik kan het niet laten om de schoonheid in kleine dingen te zien en altijd nog ergens iets grappigs te vinden. Het afgelopen jaar waren er twee weken dat ik het echt niet meer zag zitten, maar daarna kon ik niet anders dan opkrabbelen en doorzetten. Het zit gewoon niet in me om op te geven.
Zelfs de vervelendste avonturen geven vroeg of laat de kans om te lachen, te groeien en te leren. Ik geniet nu zelfs van de bedden opmaken. Gewoon omdat me dat in één keer lukt, en ik niet tussendoor hoef te rusten. Wat een heerlijkheid!

maaike van houtmoed aan het werk tijdens creative life 2019

Wat kan je uuuuuuren blijven doen terwijl het maar een paar minuutjes lijken? 

Mocht je het vorige interview nog vers voor de geest hebben, dan weet je dat dat vooral creatieve bezigheden zijn. Op dit moment vervang ik dat even door slapen. Ik kan uuuuuren slapen en het gevoel hebben dat ik maar een kwartiertje ben weggedommeld. Maar ik droom over de dagen dat creativiteit weer de overhand krijgt in het leven! Ik heb daar echt weer zó enorm veel zin in 😀

Wat is jouw motto wat betreft werk?

Balans. Als iets duidelijk is geworden, is dat alles begint of eindigt met je gezondheid. Je zou denken dat ik dat allangal wist met mijn levenslang chronisch ziek zijn, maar ik ben blijkbaar behoorlijk hardleers 😉

Werken? Het is superleuk, iets waar ik energie uit haal, iets wat vreugde en voldoening brengt. Maar omdat alles me ook energie kost, werk ik minder. Probeer ik nòg slimmer te werken. En vul ik dit dagelijks aan met veel rust & met ruimte voor mijn gezin. Omdat het niet meer vanzelfsprekend is dat je samen dingen kan doen, is dat het eerste wat ik inplan in de week. Tijd voor mij, tijd voor hen, tijd voor rust. En daarna strooi ik werk daar doorheen als confetti. Het moet tenslotte wel een feestje blijven.

Houtmoed zebravink in buitenleven magazine

Op welke Houtmoed prestaties van het afgelopen jaar ben je trots?

Allereerst dat Houtmoed 15 jaar bestaat! 15 jaar vol avonturen, ups en downs, prachtige woonaccessoires. En dan met name trots dat ~ zelfs in deze lastige tijden ~ de boel nog overeind staat. Dat ik nog steeds de Maaike van Houtmoed ben.

Deze verjaardag vier ik dan ook in heel 2024 met elke maand een ander klein feestje. De ene maand een winactie, dan weer een gratis printable voor de VIPs of een cadeautje bij je bestelling. Superleuk vind ik het om zo blijheid te verspreiden.
Daarnaast ben ik enorm trots op alle tijdschriften waar Houtmoed in mocht staan het afgelopen jaar, dankzij Persbureau Pers-Wereld. Van Buitenleven tot Happy Plants, van de Weekend tot Herenhuis! Wat een avontuur!

houtmoed creativiteit in de ideefase: veel brainstormen en schetsen

Welke gebeurtenis, groot of klein, zal je je over vijf jaar nog herinneren? 

Mijn dochter die met haar tien jaar jong haar eigen bedrijf begon. Het is zo mooi om te zien hoe zij haar creativiteit uit. En haar ontwikkeling te zien.
Hoe ze er eerst vanuit ging dat ‘je dat wel even doet’ omdat mama het ook doet. En er dan achter komt dat het hard werken is, en trots is op zichzelf. Valt, opstaat en doorgaat. Ik vind het prachtig om haar daarin te zien groeien.
Zo hebben we hier in huis nu ineens een Maaike van Houtmoed, en een Elin van Studio Zu. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan eens op de site van Studio Zu!

spaar blije eitjes bij Houtmoed voor korting op je volgende bestelling

Op wie ben je stiekem weleens jaloers? 

Deze vraag is echt een rotzak. Ik ben namelijk van nature zelden jaloers, maar nu… 🙂
Jaloers op iedereen die de dag doorkomt zonder dutje. Op mensen die niet na hoeven te denken wat ze die dag wel en niet doen, omdat ze simpelweg energie hebben. Op mensen die gewoon even onder de douche stappen en daar niet van uit hoeven te rusten. Soms ben ik stikjaloers op de ik van vóór maart 2020. Ik accepteer mezelf en de situatie een slag in de rondte, maar er zijn van die momenten!

En jij? Wat zou jij antwoorden bij deze vragen? Ik ben benieuwd! Nieuwsgierig naar mijn antwoorden van vijf jaar geleden? Die vind je hier.

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.