Menu Sluiten

Wand-organizer Sushi: wat vind jij er van?

wat te doen met eetstokjes: ik maak daar wandhanger sushi mee!

Meningen gevraagd! Na het grote succes van Wandhanger Lelie, ben ik aan de slag gegaan met een zusje. Aangezien ik zo min mogelijk restmateriaal wil overhouden, heb ik ervoor gekozen om een rechthoekige variant te maken! Deze wand-organizer noem ik Sushi. En waarom? Dat is best een leuk verhaal.

the making of wandhanger sushi

Maar allereerst: wat vind jij er van?

Vorige week las je het al: ik ben heerlijk in de weer met vilt! En één van de items op mijn wensenlijstje, was het bedenken van een nieuwe wandhanger. Want Lelie, gemaakt van prachtig vilt dat van de afvalberg werd gered, was in een dag tijd uitverkocht. En jullie gaven aan héél graag een vergelijkbaar woonaccessoire in de webshop te willen terugzien! Daarom mijn vraag aan jou: wat vind jij van dit ontwerp?

Het is een rechthoek geworden, omdat ik daarbij alle materiaal gebruik wat ik afsnijd. Wel zo fijn voor het milieu. Bij het afwerken van deze wand-organizer heb ik twee manieren van stiksel geprobeerd. Eentje waarbij alle randjes zijn afgestikt en het voorvak in 2 delen is gestikt, en eentje waarbij ik alleen de buitenranden heb gestikt.

De breedte van de organizer is 25 cm, om je een idee te geven: twee ‘portrait’-georiënteerde ansichtkaarten passen dan prima naast elkaar. De hoogte is ongeveer 38 cm, en aan de achterzijde van de hanger is een lusje ingenaaid zodat je dit schatje makkelijk aan een haakje, spijkertje of schroefje op kunt hangen.

Welke vind jij dan leuker: de basic of de doorgestikte variant?

Hierbij gaat het even niet om de kleur. Want uiteraard is dit ontwerp in alle standaardkleuren van Houtmoed mogelijk. En ook in een kleur op maat, als je het heel graag net even anders wilt. Het gaat hierbij echt om de stiksels. In de afbeeldingen hierboven zie je een visualisatie. Op de foto met de roze en gele wand-organizer zie je als je goed kijkt dat de gele variant de doorstiksels heeft.

Waarom Sushi?

What’s in a name… de conceptnaam van deze leuke wand-organizer was ‘zusje’. Dus bijna was ze als Wandhanger Zusje door het leven gegaan!
Maarja, mijn koppie doet nu eenmaal aan vrij associëren, en hier in huis zijn we echt verzot op sushi. Nu, in coronatijd, laten we dit lekkers regelmatig bezorgen door ons lievelingsrestaurant. Hoewel ik elke keer ‘geen stokjes svp’ in het opmerkingenveld zet, puilt onze keukenla inmiddels uit van de eetstokjes. Want weggooien van deze fonkelnieuwe bamboestokjes, dat vind ik dus echt ontzettend zonde 🙂

wandhanger sushi in de maak - houtmoed maakt alle woonaccessoires zelf

Afijn, laat dit leuke, lieve Zusje nu een rib nodig hebben bovenin, zodat ze recht aan de muur kan hangen! Je raadt het al: die rib maakte ik met een eetstokje. En zo verbasterde zusje (zussie) naar Sushi. Wandhanger Sushi was officieel geboren!
Net als bij de oorspronkelijke wandhanger Lelie, koos ik in vormgeving wederom voor schuine lijnen. Speels, en handig wanneer je verschillende maten paperassen in de vakken wilt steken.

Laat jij me weten wat je er van vindt? En welk stiksel je het mooist vindt? Dank je wel alvast!

22 reacties

  • Maaike

   Leuk èn praktisch: daar houd ik van! Fijn 😉
   De stiksels winnen het inmiddels, lijkt het. Dank je wel voor je reactie!

  • Maaike

   Wiehoe, dank voor de mooie woorden, ik doe even een dansje 😉
   Zonder stiksels staat genoteerd! En wat is die geel heerlijk vrolijk hè?

  • Maaike

   Dank je wel Lizette, wat fijn om te horen 🙂
   Dat is waar, een variatie toevoegen is ook een goed idee. Dank je voor je mening!

 1. Christianne Confettiqunst

  Allereerst, wat een leuk verhaal over de naam!

  Zonder stiksels is ie leuk maar ik vind de “Sushi” met de extra stiksels iets leuker omdat hij daardoor nét wat spannender en kunstiger uitziet.

  Liefs, Christianne ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.