Menu Sluiten

De leukste kerstkaarten!

Leuk zijn ze hè, die ansichtkaarten? Jullie vrolijke en fijne reacties er op geven me een huppeltje in mijn pas. Het leek me leuk, met minder dan tien weken tot kerst (aaaaarghhh!), om weer eens een kijkje achter de schermen te geven. Kortom: zo maak ik de leukste kerstkaarten!

Kerstmis

Uit puur eigenbelang zette ik twee jaar geleden de eerste kerstkaarten in de shop. Want kerstkaarten zijn òf duur, òf ik vind ze stom. Dus mijn missie? De leukste kerstkaartjes ontwerpen, en ze wel betaalbaar houden!
Het begon dat eerste jaar met de kaartjes “It’s the season to be jolly” en “Happy Little Trees” (de laatste als ode aan Bob Ross, uiteraard, vandaar ook de kleine pocket squirrel onder de boom).

de leukste kerstkaarten vind je bij houtmoed

Vorig jaar kwam die vrolijke ‘mindfulness’ kerstman er bij. En toen leek het me eigenlijk wel leuk om er elk jaar een nieuw kaartje aan toe te voegen! Het was nu dus weer tijd om de collectie leukste kerstkaarten uit te breiden met een vrolijk broertje of zusje.

Het proces (a.k.a. de chaos)

Het idee, het ontwerp, de illustratie: het komt allemaal uit mijn hoofd en handen. En het laatste stukje doet de drukker, natuurlijk, want jullie weten dat ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan!

Het idee

Soms heb ik als eerste een idee voor een illustratie, en soms heb ik als eerste een idee voor de tekst. Geen idee of dat aan het weer ligt of aan de koffie, maar er zit dus niet altijd structuur in 😉
De kaartjes van Houtmoed zijn altijd positief en met een knipoog. En daarom begin ik graag met een brainstorm zodra het eerste idee is opgeplopt in mijn hoofd, om het concept nog iets slimmer, grappiger, vrolijker te maken.

Het idee begon dit jaar dankzij deze foto die ik plaatste, toen ik mijn nieuwe baan had (want naast Houtmoed werk ik in deeltijd, ik vind het allebei heerlijk om te doen):

inspiratie voor de leukste kerstkaarten - gelukkig nieuw jaar

De foto deed me dankzij de champagne heel erg denken aan de jaarwisseling. En toen dacht ik… leuk, die kerstkaartjes, maar wat als je net te laat bent met sturen? Dan stuur je liever een kaartje met de beste wensen voor het nieuwe jaar!
En dus begon het idee te borrelen (als de belletjes in je champagneglas) om iets met een nieuwjaarskaart te gaan doen.

Het concept

kerstkaart ontwerpen het eerste idee even wat woorden op papier

De eerste woorden die in mij op kwamen met kerst, oud & nieuw en feestdagen krabbelde ik op een papiertje. Oliebollen, gourmetten met de familie, haardvuur, bomen… sneeuw… een proostende kerstman. Daarna ging ik strepen. Er bleven een paar woorden over (sparkle, make it good, pop the bottle). En daar kwam uiteindelijk dit fijne zinnetje van: Make it pop.
En toen kwam direct het idee voor de illustratie: een champagnefles die open springt.

De tekening

Mocht je me al even volgen op Facebook en Instagram, dan weet je dat ik mijn tekeningen op de iPad maak. Ik heb een geweldige app waar ik kan mixen met stiften, potloden, krijt, markers, sponsen, waterverf… noem maar op. Heerlijk om mee te tekenen èn superfijn omdat je foutjes kunt herstellen! Nu houd ik niet van perfecte tekeningetjes, het moet altijd een beetje uit de losse pols. Maar een beetje weggummen tussendoor vind ik wel een fijne bijkomstigheid. En dat gaat met zo’n app supermakkelijk!
Ook kan ik lekker inzoomen, wat heerlijk is voor het betere priegelwerk.

lekker tekenen aan de nieuwe ansichtkaart voor de feestdagen

Bovendien kan ik zo fijn mijn illustraties meenemen onderweg, zonder dat ik bang hoef te zijn dat het papier kreukelt 😉

De combinatie van tekst en afbeelding past weer heerlijk in mijn Houtmoed-vibe. De ontvanger op een vrolijke manier laten weten dat je een geweldig nieuw jaar toe wenst, dat ze het nieuwe jaar laten ‘poppen’. En natuurlijk ook dat de champagnefles lekker moet knallen! Want als je die kurk niet zo fijn kan laten ploppen, waarom zou je de fles dan openmaken?

Anyway! Lang verhaal kort, ik presenteer met trots: ansichtkaart Make It Pop!
Nog niet op voorraad, de drukker is nog aan de slag, maar wel al te bestellen als pre-order. Zo rond 1 november verwacht ik dat ik deze vrolijker kan gaan verzenden!

Kom je gezellig neuzen tussen de kerstkaarten?

ansichtkaart voor de feestdagen make it pop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.