Menu Sluiten

Zelf stempels maken!

Stempelen! Het is superleuk om te doen. En zelf stempels maken is misschien nog wel het allerleukst. Weet je niet waar je moet beginnen? In de shop vind je een compleet pakket met alle materiaal die je nodig hebt! Maar hoe doe je dat dan? Nou, daar komt ie! Lees hier hoe je zelf stempels maken kunt 🙂

Wat heb je nodig? 

- het houtmoed pakket: zelf stempels maken 
  (of: een guts en linosoft)
– houten blokjes
– potlood om je ontwerp te tekenen
– sjabloon (als je dat prettig vindt werken)
– eventueel een schaar om de randjes af te knippen
– lijm: om het linosoft op het stempelblokje te lijmen

materiaal om stempels mee te maken

Aan de slag 🙂 

Stap 1. 
Vind een mooi blokje wat een tweede leven verdient als superleuke stempel! Denk bijvoorbeeld aan een blok uit de blokkendoos van je peuter, of een resthoutje toen je laatst aan dat project op zolder hebt geklust! Maar ook een lege verpakking of blikje kan uitstekend dienst doen als stempel.
Snijd vervolgens een stuk van het linosoft op maat van het blok dat je hebt uitgekozen.

Gewoon alleen het linosoft zo laten? Dat kan natuurlijk ook! Zorg dan wel dat je tijdens het stempelen het hele stempelvlak goed aandrukt.

Stap 2.
Bedenk goed hoe je ontwerp er uit moet komen te zien! En denk er aan: het is een stempel, dus je maakt in spiegelbeeld wat je straks terug wilt zien. Kortom: bij logo’s of tekst — niet vergeten te spiegelen! 

TIP:
Vind je het lastig om uit de losse pols te tekenen? Wat je dan kunt doen is je ontwerp uitprinten (gewoon zoals het zijn moet, dus niet gespiegeld) en met een zacht potlood (3B of hoger) teken je dit helemaal in. Lekker dik! Leg dit op z’n kop op de linosoft en wrijf stevig met een muntje of pinpas er over. Het potlood geeft af en: ta da, je ontwerp staat keurig in spiegelbeeld op je linosoft! 🙂 

Stap 3. 
De guts wordt geleverd met verschillende gutsen en een mesje. Neem het mesje en snijd daarmee de buitenlijnen diep in. Dit helpt je om een mooie scherpe lijn te krijgen in je stempel. De smallere gutsen gebruik je voor detail- en priegelwerk, de brede gutsen voor het weghalen van grotere oppervlakken. 
 
TIP: Je drukt de guts goed aan in het handvat, zodat het stevig vast zit. Met het meegeleverde stokje kun je het weer losdrukken als het met je blote handen niet lukt 🙂 

maak je eigen stempel door linosoft weg te snijden

Stap 4. 
Ben je tevreden met je ontwerp? Maak een proefafdruk om te zien of er nog stukjes bijgewerkt moeten worden. 
TIP: Blijf de inkt een beetje druppelig op het lino liggen? Haal een fijn schuurpapiertje over het stempeloppervlak, dan wordt je afdruk egaler! 
  
Stap 5. 
Klaar? Knip eventuele onnodige randen van je linosoft af en lijm je stempel op jouw uitgekozen blokje!
Jouw eigen unieke, handgemaakte stempel is klaar voor gebruik 🙂

bestempel je paper bag met je zelf gemaakte stempel


Versier er meteen de meegeleverde Paperbag mee, en je maakt jouw eigen unieke woonaccessoire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.