Menu Sluiten

Een beetje licht in donkere dagen: kandelaar Knus :-)

prachtige kandelaar knus bestaat uit drie onderdelen

Rechtstreeks naar jouw favoriete blogcategorie?

Doe het zelf inspiratie | Interieur tips | Liefde voor papier | Verliefd op vilt | Achter de schermen | Duurzaamheid | Hou van Hout | Houtmoed Nieuwtjes | Creatief in de keuken

Kandelaar Knus komt er aan! Degenen die Houtmoed al langer in de gaten houden, weten dat het best even een puzzeltje is geweest om deze rakker door te ontwikkelen en in de webshop te krijgen. Maar nu is het zo ver: kandelaar Knus is bijna klaar. Daarom even een kijkje achter de schermen, zodat je ziet welke kronkelige levensweg dit ontwerp tot nu toe heeft afgelegd 😉

eindresultaat van kandelaar Knus binnenkort online

Een duurzaam sfeerlicht: kandelaar Knus

Zoals je weet ben ik gek op duurzaam lokaal hout, het opmaken van zoveel mogelijk restjes vilt *en* op het ontwerpen van woonaccessoires. Deze drie liefdes bundelde ik ruim een jaar terug al in het ontwerp van kandelaar Knus! En toen ik vorig jaar rond deze tijd het prototype kreeg, was ik vurig enthousiast! Er moest alleen wel nog wat aan het ontwerp worden aangepast. En dat was best nog wel een klus.

ontwerp van de kandelaar bijschaven

Design maar wel stevig

De eerste houten versie was goed in elkaar te zetten (altijd een belangrijk punt voor zelfmaakpakketten). En het zag er prachtig uit! Ik was echt gelijk al enorm trots op het ontwerp. Alleen… ik vond de kandelaar met een kaars er in er nèt niet stevig genoeg uit zien. Want zeker waar het kaarsen betreft, moet een ontwerp wel vertrouwen uitstralen.
Daarom ging ik terug naar de tekentafel: het ontwerp moest zijn schoonheid behouden, maar net een beetje meer stevigheid showen.

Met mijn post-corona-pap-hoofd was dat best nog wel een klus. Maar het is gelukt!

ontwerp bijwerken van kandelaar knus

Hoera! Klaar! De kandelaar kan de webshop in…?

Dacht ik. Want toen ik contact opnam met de maker van mijn metalen cupjes, bleek dat deze jongeman gestopt was met ondernemen. Hij maakte deze cups van restmetaal en de laatste batch kon ik gelukkig nog krijgen. Alleen: dat waren nog maar 8 cupjes. Oei. Ik heb deze dankbaar overgenomen maar moest vervolgens nog wel ‘even’ bedenken hoe het nu verder moest met mijn ontwerp.
Terug naar de tekentafel dus! En op zoek naar nieuwe cupjes.

Vergelijkbare cups waren niet te vinden. Ik vond wel andere mooie schatjes! Deze missen echter de stevigheid die de gerecyclede cupjes wel konden bieden. Bijna gooide ik het ontwerp twee maanden terug in de afvalbak…

de onderdelen van diy kandelaar knus

Hee, wacht eens even!

Een ontwerp weggooien? Waarom zou ik dat eigenlijk doen? Doe eens niet zo raar, Maaik… Je hebt het ontwerp, je bent er superblij mee, en je hebt maarliefst 8 cupjes waar je DIY pakketten voor deze kandelaars mee kunt maken! Dan maar een vrolijke Limited Edition!

keuze uit vele kleurstalen vrolijk vilt

En zo geschiedde. Ik doe mijn best vandaag nog deze leukerd online te zetten. Ik moet wel nog even de instructie afmaken, hoor, dus het wordt een pre-order. Je kunt daarbij kiezen uit de vaste kleuren vilt, voor dat fijne kleurdetail in de kandelaar.

Kandelaar Knus om zelf te maken

Ook dit vrolijke, warme sfeerlicht is uiteraard een woonaccessoire om zelf te maken. In het pakket zitten de volgende onderdelen waar je mee aan de slag kan gaan:

kaarslicht kandelaar knus
  • 5 houten ribben
  • 2 houten cirkels om de ribben aan te bevestigen
  • een tube bison watervaste houtlijm
  • een kwastje
  • een schuurpapiertje
  • een nog-te-schrijven-instructie 😉

Kandelaar Knus staat inmiddels dus superstevig op zijn pootjes! En nu ben ik benieuwd: welke kleur is jouw favoriet?

meld je aan voor de Vrolijke Inspirerende Post

2 reacties

  1. Maaike

    Dankjewel Tanja wat leuk om te horen! Vanavond staan ze eindelijk in de webshop als pre-order, ik zal je voor de zekerheid een vrijblijvend mailtje sturen, aangezien de voorraad beperkt is. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.houtmoed.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 34 reviews.